BOR-BGT koppeling voor De Liemers

GeoBORG implementeert BOR / BGT koppeling in de Liemers

Namens RioDesk implementeert GeoBORG de koppeling tussen de 4 BOR datasets van de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar en de gezamenlijke BGT dataset die via RID de Liemers wordt bijgehouden.

De koppeling van de BOR omgeving van RioDesk is gebaseerd op de berichtenserver van GeoBORG die zowel berichten op basis van het horizontale koppelvlak van en naar de BGT kan ondersteunen als ook via het verticale koppelvlak naar de LV-BGT.

Omdat ingezette GeoBORG Cloud server beschikt over een automatische koppeling naar de LV is gekozen voor een opzet waarbij de BOR datasets direct uit de LV wordt gesynchroniseerd. Mutaties in de LV worden daarbij direct onderschept ongeacht of deze vanuit de gemeentelijke BGT omgeving, vanuit het waterschap, provincie of landelijke bronhouders zijn doorgevoerd.

De mutaties in de BGT-LV worden door de GeoBORG cloudserver doorgezet naar een lokale BGT database, van waaruit de software van RioDesk de synchronisatie van de BOR verzorgt. De in overleg met RioDesk gekozen oplossing matched de BGT vlakken op de BOR op basis van de geografische positie. De eigenlijke koppeling is daardoor niet afhankelijk van toegekende ID’s. Hierdoor lukt het om de BOR data zelfs vast te houden als er bij mutaties in de BGT nieuwe BGT ID’s worden toegekend.

Het versturen van mutatie- en exploratieverzoeken vanuit de BOR wordt via het horizontaal berichtenverkeer ingeregeld. De BGT operators kunnen de betreffende berichten hierbij direct oppakken uit de GeoBORG berichtenserver. Parallel met het implementeren van de koppeling wordt de BOR data afgestemd op de BGT wat in de praktijk zal inhouden dat een fors aantal BGT vlakken zal worden gesplitst.

Categorie├źn

Archief

Laatste reacties

  Contactinformatie

  GeoBORG b.v.
  Hoevestein 20b
  4903 SC OOSTERHOUT
  +31 (0)85 0580048
  admin@geoborg.nl
  www.geoborg.nl