De Bollenstreek is (a)LIVE and Kicking!

De Schotse popgroep Simple Minds maakte er ooit een lied over maar in dit geval is de Bollenstreek (Hillegom en Lisse) live. De BGT is springlevend met een volautomatische koppeling naar de landelijke voorziening via de cloud.

Uniek is dat in de Bollenstreek voor het eerst het concept is toegepast om de live-gang, de afronding van de transitie en het BGT-onderhoud geheel parallel te laten verlopen. Door dit concept is snel ingelopen op de oorspronkelijke planning en zal de ouderhoudsdoelstelling voor 2016 worden gehaald.

De parallelle aanpak is mogelijk op basis van het GeoBORG cloud concept waarbij aannemer, adviseur, SVB-BGT en bronhouders efficiënt kunnen samenwerken. De regierol kan hierbij geleidelijk worden overgedragen aan de gezamenlijke bronhouders. De volautomatische koppeling informeert al tijdens de live-gang op welke objecten aangesloten moet worden. Het concept ondersteunt mutaties voor, tijdens en na de live-gang.

bollenstreek-bgt-live-lv

Van links naar rechts: Cederic Martis, Brian Kirwan, Geert Berger, Peter Schipper, Cees Nieboer en Richard Hendriks

Via GeoBORG wordt de bijhouding, maar ook de mutatiesignalering, contrasignalering en kartering uitgevoerd. Dit is geen simpele gedachte, maar waarheid en in de praktijk bewezen. Gemeente Hillegom is de eerste die de taart in ontvangst mocht nemen van GeoBORG. Deze taart is een goede bodem voor het verdere traject, waarbij alle aspecten van GeoBORG optimaal benut worden. Hierbij kunnen zowel de bronhouder als het SVB-BGT hun taken blijven uitvoeren en de regie behouden. Cedric Martis gaf aan dat er een goed en mooi product geleverd is. Door op constructieve wijze de BGT aan te pakken, is er een goede basis gelegd voor de bijhouding van de BGT. Het GeoBORG concept is geheel gebaseerd op de laagste ‘Total cost of ownership’. Hierbij kan de bronhouder middels een cafetariamodel aangeven welke taken ze zelf wil uitvoeren en welke taken men liever aan externe aannemers overlaat. Het cloud concept ondersteunt BAG- en BOR-koppelingen en directe koppelingen met het centrale geomagazijn.

 

Categorieën

Archief

Laatste reacties

  Contactinformatie

  GeoBORG b.v.
  Hoevestein 20b
  4903 SC OOSTERHOUT
  +31 (0)85 0580048
  admin@geoborg.nl
  www.geoborg.nl