Get a time, why wait in line?

Get a time, why wait in line?

Mijn GeoBORG-collega Alexander Melinga schreef in zijn blog over de drie grootste valkuilen tijdens het beheren van de BGT, maar gaf ook duidelijk aan dat je in een vroeg stadium aandacht hebt voor het actueel houden van de BGT. Het actueel houden doe je door te starten met de bijhouding van de BGT. Een veel gehoorde en gelezen reden om niet te kunnen starten is de enorme wachtrij! Maar waarom aansluiten in de wachtrij en niet gewoon een fastpass nemen!?

Op dit moment (lees: 30 maart 2016) staan er 50 bronhouders te wachten om in de LV-BGT te gaan. Er zijn genoeg bronhouders die al willen starten met het bijhouden, maar netjes in de rij wachten. Op dit moment loopt hun achterstand alleen maar op. Waarom zou je wachten?

image src=’https://www.geoborg.nl/wp-content/uploads/2016/03/fast-pass-beheer-bgt.png

Actuele BGT-kaart, maar nog geen taart!

Een reden is dat je een actuele kaart wilt, omdat je wilt gaan uitwisselen met BOR. De mutatiestroom is in volle gang maar je mag/kan nog niet gaan bijhouden, omdat je nog geen ‘taartmoment’ gehad hebt. Zit je wel op dat taartmoment te wachten? Wil je niet gewoon starten met je bijhouding? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je moet wachten:

 • 50 wachtenden voor u?
 • BRAVO-problemen;
 • Aansluitingen buurgemeenten;

Maar volgens mij is er maar één reden waarom je wel zou willen starten. En dat is ABC! Actueel Betrouwbaar en Compleet.

De BGT-intake

Na een levering ontvang je een rapportage met nog (enkele) openstaande punten om tot acceptatie te komen. De livegang is een tijdrovend proces en waarom zou je na ontvangst van de rapportage geen intakegesprek houden met alle betrokkenen? Maak hierin afspraken, zet ze op papier en start de livegang parallel met de BGT-bijhouding. Hierdoor kun je de actualiteit bewaken, het bijhoudingsproces inrichten, koppelingen met BOR verder optimaliseren en tevens ook de achterstallige issues boven water krijgen.

Wat denkt u?

Overweegt u de bijhouding parallel te laten lopen met de livegang? Hoe heeft u uw beheerproces ingericht? Wij horen het graag van u.

– Richard Hendriks

Categorieën

Archief

Laatste reacties

  Contactinformatie

  GeoBORG b.v.
  Hoevestein 20b
  4903 SC OOSTERHOUT
  +31 (0)85 0580048
  admin@geoborg.nl
  www.geoborg.nl