Het telefoonboek en de BGT: is er een verband?

Het telefoonboek en de BGT: is er een verband?

De kreet van 2015 – en hoogstwaarschijnlijk ook van 2016 – is open data.  Het is een concept waar je eigenlijk niet tegen kunt zijn. Privacyschending is het meest gehoorde, maar eigenlijk ook het enige bezwaar. Toch maken we allemaal stiekem gebruik van open data: navigatie via Google Maps, zoeken naar het dichtstbijzijnde restaurant en zelfs het papieren telefoonboek is een vorm van open data. De BGT valt ook in dit rijtje. Enfin, misschien wat minder bekend dan het grote Google, maar toch…

image src=’https://www.geoborg.nl/wp-content/uploads/2016/01/Telefoonboek.jpg’

Een complexe vraag, een moeiteloos proces

Als we iets nodig hebben stellen we een vraag:  ‘Ik wil nu graag naar Amsterdam. Hoe kom ik daar, rekening houdend met de drukte op de weg?’ We verwachten meteen een antwoord dat klopt, dat actueel is… en dat is het meestal ook. Google Maps wordt geüpdatet op de achtergrond, de database met restaurants idem en zelfs de telefoongids heeft nog steeds een jaarlijkse updateronde. Je kunt er wel invloed op uitoefenen door een restaurant op de kaart te zetten of een telefoonnummer door te geven, maar de verwerking gebeurt allemaal automatisch. De overeenkomst in deze drie voorbeelden ligt in het feit dat we er niets voor hoeven te doen. We zijn eraan gewend. Het is een soort van gemak. Je maakt er gebruik van zonder je druk te maken over het achterliggende ‘hoe of wat’, maar ondertussen draaien er heel veel achtergrondprocessen die dit mogelijk maken.

Met de vanzelfsprekendheid waarmee het bovenstaande rijtje open data bijgewerkt wordt, zo vanzelfsprekend zorgt GeoBORG voor de updates van de BGT.

image src=’https://www.geoborg.nl/wp-content/uploads/2016/01/BGT_Zeeland.png

GeoBORG is een BGT-beheerdienst waarin de bronhouder inzicht heeft in de mutaties, maar waarin hij/zij zich geen zorgen hoeft te maken over het achterliggende proces. GeoBORG bedient dan ook alle facetten: van het melden van mutaties (MMS) tot het raadplegen van de tijdsgebonden mutatievoorraad tot de synchronisatie met de Landelijke Voorziening (LV). En juist dat maakt GeoBORG uniek: zonder conversies tussen softwaresystemen, mutatiemeldingen verwerken in de LV-BGT.

Wij streven ernaar dat het afdelingshoofd, de groenbeheerder, de werkvoorbereider of wie dan ook zich kan focussen op de voordelen van het meervoudig gebruik van de BGT in plaats van de technische bijhouding. Via GeoBORG naar de LV: Nederland krijgt er een mooie open dataset bij!

We zijn benieuwd naar uw mening

Waar vergelijkt u de BGT mee? Kiest u voor gemak of voor een intensief bijhoudingstraject? Laat het ons weten in de comments, of neem vrijblijvend contact met ons op!

– Gaston Franssen

image src=’https://www.geoborg.nl/wp-content/uploads/2016/01/OpenData-216x300.png

Categorieën

Archief

Laatste reacties

  Contactinformatie

  GeoBORG b.v.
  Hoevestein 20b
  4903 SC OOSTERHOUT
  +31 (0)85 0580048
  admin@geoborg.nl
  www.geoborg.nl